International konference om H. C. Andersen 5.-7. december på SDU

Af Lars Bo Jensen. Opdateret 23.9 2017.

Mandag 4.12 2017 19:00 til Torsdag 7.12 2017 16:00

Den 6. december 1867 blev H.C. Andersen udnævnt til æresborger i Odense, og byen blev i den forbindelse illumineret til hans ære. Vi kan således i år fejre 150-året for denne begivenhed, som af Odense by bliver fejret med en lysfest den 6. december.

SDU afholder i samme anledning en international konference i dagene 5. december til 7. december under temaet ”Hans Christian Andersen and Community”, og som en del af denne konference tilbyder Folkeuniversitetet i samarbejde med H.C. Andersen centret en særlig pakke, som bl.a. omfatter:

  • En introducerende temaaften med oplæg ved professor Jacob Bøggild, lektor Anne Klara Bom og professor Johs. Nørregaard Frandsen den 29. november (i Odense Adelige Jomfrukloster)
  • Et Særligt foredrag KUN for Folkeuniversitetets kursister ved Kaj Mogensen, der har udgivet værket: "Livet – det dejligste eventyr. H.C. Andersens teologi", som også er indleveret som disputats, den 6. december (på SDU)
  • Adgang til seks internationale hovedtalere (key note speakers) fordelt på den 5.-7. december (på SDU)
  • Mulighed for at overvære konferencens panel sessions efter interesse (på SDU)

Man kan tilmelde sig via følgende link: https://fuodense.dk/odense/program/litteratur/hc-andersen-og-faellesskab....

Fejringen foregår i et samarbejde mellem Odense By og SDU, og vi håber, at I har lyst til at festligholde jubilæet sammen med os.

H. C. Andersen-Centret i Odense