Bogtilbud til medlemmer

Af Lars Bo Jensen. Opdateret 7.4 2022.

Torsdag 7.4 2022 21:15

T I L B U D

Kære medlemmer af H.C. Andersen-Samfundet
Ved henvendelse til forlaget kan I købe denne smukke bog for 100,00 kr + eventuel porto. Den vil også kunne afhentes på forlagets adresse (se nedenfor) – eller hos Actum, Vesterbrogade 129 i København.
 
H.C. Andersen
Billedbog uden billeder – Hvad Månen fortalte 
Illustreret af Lilian Brøgger
112 s., indbundet og med ”bogmærke”. Normal pris: kr. 198,00
 
En fattig maler får besøg af Månen mange aftener efter hinanden. Hver gang Månen kommer, fortæller han ham et eller andet, som han har set natten før eller samme aften.
»Mal nu det jeg fortæller,« sagde han ved sit første besøg, »så skal du få en virkelig fin billedbog.«
 
Det gør maleren; hvad han viser, anser han for ”kun løse omrids på papiret”, men han er alt for beskeden. Det er ganske vist øjebliksbilleder Månen formidler, men de er såvel rørende som oprørende, medfølende, sorgfulde og indsigtsfulde, morsomme eller endog satiriske, glæde og kærlighed veksler med smerte og død. Det er fortællinger fra forskellige miljøer og lande – fra Danmark og Grønland gennem Europa til Kina, med stop i Sahara og Indien – og flertallet af dem stammer fra ukendte menneskers tilværelse.
 
Dr. phil. Helge Topsøe-Jensen skriver med rette i sin efterskrift: ”Lys og skygge, smil og tårer veksler bestandig. (…) Og findes der i grunden ”vigtigere” materier end fødsel og død, større kontraster end den døde fortids ruiner over for barnets lilleverden? (…) På den knappest mulige plads (viser H.C. Andersen), hvilket stemningsregister hans geni formåede at beherske. Derfor har den uanselige lille bog altid med rette indtaget sin plads mellem hans mesterværker.”
 
I denne udgave er det kunstneren Lilian Brøgger der har ladet sig inspirere af Månen til en række fine billeder. Også de er langt mere end ”løse omrids på papiret”.
 
Denne udgave er den første som er gennemillustreret i farver, og de tre første sider af Andersens originale manuskript findes gengivet.
 
Bedste hilsener, 
Vagn Plenge

Forlaget Hjulet

Brydegårdsvej 17A, 2760 Måløv • Tel. 2332 6195 • mail@hjulet.nuwww.hjulet.nu • SE 68103428 
MobilePay: 2332 6195 • Nordea 5501 – 5013 018 505 
 

Dokument(er): 

Billedbog uden Billeder, illustreret af Lilian Brøgger