Fernisering: Havfruer og -frøkner

fernisering

Fredag, 6. december 2013 - 16:00 til Søndag, 19. januar 2014 - 16:00
H.C. Andersens Hus

Kom ned i museet den 6. december, kl. 16.00 når H.C. Andersens Hus slår dørene op for "Havfruer & -frøkner" - en kunstudstilling, der kredser om havfruen og hendes mange betydninger. Ferniseringen vil blandt andet byde på en kunst-performance og selvfølgelig vil der også være lidt godt til ganen.

I år er det hundrede år siden, at Edvard Eriksens skulptur "Den lille Havfrue" fandt sin plads på Langelinie i København. Som fejring af jubilæet præsenterer H.C. Andersens Hus en udstilling af kunstnergruppen "Havfruer & -frøkner".

"Havfruer & -frøkner" er en kunstnergruppe, som består af ni kvindelige kunstnere, der stilistisk og metodisk stritter i alle retninger. Det, de har til fælles, er imidlertid en interesse for og kunstnerisk undersøgelse af femininitet og køn. Kunstnergruppen anvender havfruens tvetydige univers som en form for linse, hvorigennem de kan belyse sider af femininitetens og kærlighedens væsen.

På denne vis går de også i dialog med fortidens fremstillinger af havfruen, herunder også Edvard Eriksens og ikke mindst H.C. Andersens havfrue, med en række nye og vidt forskellige bud på, hvad det vil sige at være havfrue eller kvinde i dag.

Udstillingen åbner den 6. december og løber indtil den 19. januar.


Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer